reede, 27. september 2019

Hautatud lambasüdamed



Kummalisel kombel ei jõua poelettidele loomadest peale maksa suurt midagi. Aga kui õnnestub osta südant või neere, siis on need menüüsse hea vaheldus. Kellele maitseb maks, maitsevad ka neerud ja süda - need on maksast märksa hõrguma maitsega. Lambasüda on väike ja võib arvestada inimese kohta südame. Panen kirja selle koguse, mida tegin, ja hautasin südamed malmpotis, kuid võib kasutada ka muud ahjupotti.

3 lambasüdant
6 lõiku suitsupeekonit
õli pruunistamiseks

Tädiseks:

60-70 g hakkliha, omal valikul
0,5 sibulat
1 tl riivsaia
soola
musta pipart
hakitud värsket peterselli
hakitud värsket tüümiani
törts vett

Kastmeks:

2 dl punast veini
3 dl veisepuljongit
70 g kontsentreeritud tomatipastat (umbes 1,5 sl)
1,5 sibulat
2 suuremat porgandit
3 küüslauguküünt
soola
musta pipart
1 loorberileht
1 sl agaavisiirupit või mett

1. Puhasta südametel vahesein välja. Haki sibul peeneks ja sega ülejäänud täidise ainetega. Täida südamed täidisega.


2. Nüüd aseta üks peekoniviil üle täisega otsa ja teine keera ümber südame ning seo need küpsetusnööriga kinni.


3. Kastme jaoks haki sibul, küüslauk ja porgand jämedalt.
4. Kuumuta poti põhjas õli, pruunista selles peekonisse pakitud südamed ja tõsta kõrvale taldrikule.
5. Vajadusel lisa potti veel natuke õli ning kuumuta selles küüslauk ja sibul läbi. Lisa porgandid ja vein ning lase veinil minut-paar keeda, et alkohol aurustuks. Seejärel lisa puljong ja maitseained ning timmi kaste oma maitse järgi parajaks.
6. Lõpuks tõsta südamed kastmesse tagasi. Pane kaanega kaetud pott küpsetusahju ja lase 170-180 kraadi juures 2 tundi haududa.


7. Serveeri hautatud südamed kartulipudruga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar