neljapäev, 19. september 2019


Suvikõrvitsakotletid porgandiga



Ei oskagi muud öelda, kui et suvikõrvits on üks tore ja mitmekülgne tooraine ning siin on üks variant suvikõrvitsakotletist.

400 g suvikõrvitsat
1 suurem porgand
1 sibul
1-2 küüslauguküünt, soovi korral
100-125 g jahu
2 muna
väike punt maitserohelist (peterselli, sellerit, leeskputke)
1 tl kuivatatud punet
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
soola
musta pipart
õli praadimiseks

1. Riivi suvikõrvits jämedalt, sega kausis natukese soolaga ja jäta mõneks minutiks seisma. Siis pigista sellest mahl välja.
2. Riivi porgand peenemalt ning haki sibul ja küüslauk, kui kasutad, samuti peeneks.
3. Sega köögiviljad muna ja jahuga ning maitsesta hakitud värske maitserohelise ja ülejäänud maitseainetega oma maitse järgi.
4. Kuumuta pannil õli. Tõsta tainas supilusikaga pannile, vajuta õrnalt laiemaks ja prae kotletid väiksemal kuumusel mõlemalt poolt kuldselt pruuniks. Serveeri näiteks küüslauguse hapukoore- või jogurtikastmega.

NB Osa jahust võib asendada paari supilusikatäie riivsaiaga või lihtsalt lisada tainasse natuke riivsaia, kui tainas tundub vedelavõitu.

Kasuta praadimisel väiksemat kuumust,
sest siis jõuavad kotletid korralikult läbi küpseda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar