pühapäev, 15. september 2019

Letšo põhiretsept


Pildil olevas letšos on ülekaalus hoopiski kollased tomatid ja
kasutatud on n-ö Bulgaaria tüüpi paprikat.

Retsept on olnud peres aastakümneid ja see on ennast aja jooksul tõestanud. Täiesti vabalt võib kasutada sarnaste salatite tegemisel ka kollaseid tomateid. Need annavad mahedama maitse. Tomatid võib koorimata jätta ja lihtsalt väikemateks tükkideks viilutada. Ning sool ja suhkur tuleb ikka oma ja tooraine maitse järgi reguleerida, alustades vähemast.

1 kg tomateid
1 kg paprikat (kõige parem on valge paprika)
300 g sibulaid
2 sl jämedat soola
2 sl suhkrut
0,5-1 tl jahvatatud tšillipipart
toiduõli

Soovi korral koori kõigepealt tomatid.
Vala poti põhja nii palju õli, et see oleks kaetud ja aja kuumaks.
Viiluta sibulad ja kuumuta õlis läbi, kuni need hakkavad pehmenema.
Nüüd sega sibulale juurde viilutatud paprikad ja kuumuta läbi.
Järgmiseks lisa tükeldatud tomatid ja maitseained ning lase kõigel väikesel kuumusel korralikult läbi haududa. Mina olen arvestanud selleks tavaliselt 20 minutit.
Maitsesta letšo lõplikult ja siis pane kuumalt purkidesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar