esmaspäev, 9. september 2019

Siiri letšo



Augustikuu teises pooles küpsesid tomatid nõnna ruttu ja korraga, et tuli muudki köögis askeldada ja neid igateviisi purki panna, et nad raisku ei läheks, sest värskelt söömisel ju ka omad piirid. Tavalisi hoidiseid oli juba tehtud ja nii mõtlesin kõige tehtu pealt omandatud kogemustest lihtsalt järjest olemasolevad ained võtta ja need kokku keeta ning purki panna. Valmistamine on selle võrra lihtsam, et tomateid ei pea koorima. Panin ained kirja, et saaks seda tulevikus jälle teha, sest tulemus maitses hea. Selliseid letšotaolisi mökse on talvel hea süüa nii külmalt kui ka soojalt - külmalt näiteks pasta peale või liha kõrvale salatiks, soojalt kiire panniroa sisse (mingi lihaollus pannil pruunistada/soojendada ja siis letšoga läbi kuumutada ning lõpuks keedetud riis või pasta juurde segada).

Vaja läheb:

1 kg tomateid
500 g sibulaid (3 suurt)
200-300 g porgandeid (2 suurt)
450 g baklažaani (2 väikest)
500 g paprikat
3 küüslauguküünt
2 sl soola
2 sl suhkrut
1 tl jahvatatud musta pipart
tšillipulbrit, soovi korral oma maitse järgi
1 dl õli

Aja poti põhjas õli kuumaks ja kuumuta väikesel kuumusel selles viilutatud sibulaid umbes 5 minutit.
Järgmiseks lisa potti peeneks hakitud või jämedalt riivitud porgandid ja kuumuta ka need läbi.
Lisa viilutatud baklažaanid ja paprika, sool, suhkur ja pipar, sega kõik hästi läbi ning jäta kaane all hauduma.
Nüüd purusta köögikombainis tomatid ja vala potti. Haki küüslauk peeneks ja lisa samuti. Sega jälle kõik ained korralikult läbi hauta veel umbes 15 minutit.
Timmi letšo maitse vajadusel veel parajaks ja siis lähebki möks kuumalt purkidesse.


NB Retseptis äädikat ei ole, sest mulle äädikas tomatihoidistes ei meeldi. Üldjuhul vähendan alati selle kogust või jätan sootuks retseptidest välja.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar