laupäev, 21. september 2019

Šokolaadi-mandli-ploomikook



Tänavu on üle mitme aasta ülihea ploomisaak ja seepärast on ka erinevad ploomikoogid pidevalt menüüs. Retsepti originaal, mida natuke kohendasin. Seal kasutati kompotiploome, kuid mina asendasin need värsketega. Eriti meeldis mulle kook sellepärast, et see on hästi ploomine ning tundub rammus, ent samas pole sugugi. Kasutasin keskmise suuruse ja tugeva viljalihaga ploome.

12 + 12 tumedat (sinist) ploomi
175 g võid, toasooja
1 tass pruuni suhkrut (240 ml)
3 muna
1 tass jahu (240 ml)
1 tass mandlijahu (240 ml)
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tassi kakaopulbrit (120 ml)
80 g tumedat šokolaadi, tükkideks hakitult

1. Poolita ploomid ja puhasta kivid välja. Tükelda jämedalt 12 ploomi.
2. Vahusta kausis toasoe või ja suhkur ning sega ükshaaval munad juurde.
3. Sega omavahel kuivained, lisa munavahule ja sega kõik ühtlaseks tainaks.
4. Sega tainasse tükeldatud ploomid ja hakitud šokolaad.
5. Vala tainas 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja silu pealt ühtlaseks. Vajuta ülejäänud 12 ploomi poolikud nahaga allapoole kergelt tainasse.
6. Küpseta 180 kraadi juures 50-55 minutit (nii et tainasse torgatud tikk jääks puhtaks).
Serveerimisel puista koogile tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar