esmaspäev, 9. september 2019

Tomatid omas mahlas


Suve lõpu poole saabub kasvuhoones ikka pisukene tomatiuputus ja vaja need kiiresti purki saada. Minu jaoks on kõige mugavam hoidistada tomatid omas mahlas - tegelikult siiski osalt võõras mahlas. Sellest saab talvel igasugust toitu valmistada. Asi on väga lihtne.

Vaja läheb:

u 700 g tomatipüreed ehk passata't
2 kg tomateid
soola, basiilikut ja/või küüslauku, soovi korral

Kuna ainult oma tomateid kasutades tuleb hoidis natuke lahjavõitu, kasutan lisaks neile poest ostetud Itaalia tomatipüreed, pudelil või pakil kiri "passata". Ning suhe on siis selline, et umbes 700 g (üks pudel) tomatipüreed ja 2 kg tomateid. Kõige sobivamad on muidugi ploomtomatid, aga kõlbavad ka tavalised lihatomatid.


Kõigepealt koorin tomatid ja tükeldan. Nagu ikka koorimiseks lõikan tomatitel noaga koore sisse väikese risti, lasen neil paar minutit kuumas vees olla, kuni koor hakkab lahti lööma. Siis tõstan tomatid veest välja jahtuma ja koorin.


Järgmiseks kuumutan potis tomatipüree ja panen tükeldatud tomatid püreesse. Lasen kõigel umbes 20 minutit väikesel tulel podiseda. Soovi korral võib maitsestada tomatisegu pisukese soola, basiiliku ja/või küüslauguga. Ning kui segu on korralikult läbi kuumenenud, lähebki see kuumalt purkidesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar