kolmapäev, 9. oktoober 2019

Veiseliharullid õunakastmes



Jällegi on toidus kasutatud minu lemmikut - õuna. Algne retsept on pärit kunagisest Selveri retseptikogust, kuid mõistagi on see minu kasutuses ajas natuke muutunud. Ainete kogused on soovituslikud ja neid saab oma maitse järgi reguleerida. Valmistamine nõuab natuke mässamist, kuid tulemus on seda väärt! Rullid kastmes on ääretult maitsvad ja sobivad ka pidulikumaks söömaajaks.

600-800 g veise välisfileed
kuivatatud aprikoose, rulli kohta vähemalt 2 tk
500 g hapukaid õunu
2 suuremat sibulat
1 dl valget veini
1 veiseliha puljongikuubik (võib kasutada ka pulbrit või fondi)
3-4 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,25 tl jahvatatud nelki
soola
musta pipart

1. Tükelda aprikoosid ja pane veiniga likku.
2. Lõika liha lõikudeks, vasarda õhukeseks ning maitsesta soola ja pipraga. Jaota aprikoositükid lihalõikudele ja keera need rulli. Siis pane rullid ahjupotti tihedalt üksteise vastu, et need ennast lahti ei keriks.
3. Haki sibul peeneks ja tükelda puhastatud õunad ning pane vähese veega potti keema. Vett võiks olla nii palju, et õunad on sellega peaaegu kaetud. Kui õunad on juba poolpehmed, lisa puljongikuubik ja vein ning keeda õunu, kuni need on täiesti pehmed. Püreesta mass ning maitsesta ingveri, kaneeli, nelgi ja pipraga. Vajadusel lisa ka sutsuke soola.
4. Kalla õunakaste liharullidele ja hauta rulle kaanega kaetud potis ahjus 180 kraadi juures 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme.
5. Serveeri rullid kartulite, juurviljade või muu lisandiga.

Aprikoosidega täidetud rullid malmpotis.

Nii lähevad rullid õunakastmes ahju …

… ja tulevad ahjust välja.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar