teisipäev, 3. september 2019

Seljankapõhi



Seljankapõhja retsepte on palju ja ega seal suurt eksimisvõimalust pole, sest põhiained ju ikka samad - vahe on üksnes kogustes ning neid võib vabalt iseenda äranägemise järgi muuta. Minu variant on järgmine.

1,5 kg tomateid
1,5 kg sibulaid
4 suuremat porgandit
200 g ringis seasuitsuribi
5 hapukurki
70 g (konserv) kontsentreeritud tomatipastat
100 g õli
1,5 sl soola
3 sl suhkrut
2 tl jahvatatud musta pipart
3 loorberilehte

1. Puhasta ja viiluta sibulad, koori ja tükelda tomatid ning riivi porgandid jämedalt.
2. Vala poti põhja nii palju õli, et poti põhi oleks kaetud, ja aja õli kuumaks.
3. Kuumuta sibulad õlis klaasjaks, siis lisa porgandid ja kuumuta aineid veel mõni minut.
4. Lisa tomatid ja maitseained, sega kõik korralikult läbi ja lase segul umbes 15 minutit väikesel kuumusel podiseda.
5. Lõpuks lisa tomatipasta, tükeldatud suitsuribi ja viilutatud hapukurgid. Lase neil läbi kuumeneda, maitsesta supipõhi lõplikult ja lähebki purki.

NB Tomatite koorimiseks tee koore sisse väike ristikujuline sisselõige ja pane tomatid mõneks minutiks keevasse vette. Seejärel tõsta tomatid jahtuma ja koori.
Ning jällegi alusta maitsestamisel pigem vähema soola ja suhkruga, sest neid saab alati juurde panna.
Hiljem supi tegemisel võib lisada erinevaid lihatooteid, seeni või oliive.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar