kolmapäev, 25. september 2019

Õunavormikook



Õunakoogist on võimatu tüdineda ja see maitseb peaaegu mis tahes teostuses ülihää. See retsept on Ida Savi retseptiraamatust "Saiad, pirukad, koogid, tordid, küpsised". Õuna võib täiesti vabalt asendada ka värske või külmutatud rabarberiga ning osa tavalisest jahust võib asendada täistera- või kaerajahuga.
Mina teen seda neljakandilisel plaadil u 25 x 30 cm, kuid võib teha ka 26 cm läbimõõduga vormis.

Vaja läheb:

100 g võid, toasooja
150 g suhkrut
1 muna
1 klaas ehk 2 dl hapupiima
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
0,5 tl vanillisuhkrut, soovi korral

Katteks:

4-5 suuremat õuna
2-3 sl suhkrut
1 tl kaneeli
paar peotäit Kreeka pähkleid, soovi korral

1. Vahusta toasoe või suhkruga ning sega juurde muna, vanillisuhkur ja sool.
2. Lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu ja hapupiim.
3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, määri suure lusikaga ühtlaselt laiali.
4. Kata korrapäraselt õunatükkidega, puista peale hakitud pähklid, kui kasutad, ning suhkur ja kaneel.
5. Küpseta umbes 220 kraadi juures 35-40 minutit.

NB Kandilise vormi puhul tuleb kook õhem ja siis lõikan õunatükid üsna väikeseks. Ümmarguse vormi puhul tuleb kook paksem ja õunatükid võivad samuti olla kenasti paksud suured viilud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar