reede, 20. september 2019

Ahjukana õuntega



Jällegi aastaid käigus olnud retsept, mis pärit ühest 90ndate aastate KUKU raadio saatest. Kuulajad helistasid ja pakkusid mingil teemal retsepte ning siis teised kuulajad hindasid neid. Ma arvan, et ühe naisterahva retsepte sai minu varamusse päris mitu - see nende hulgas. Lihtne teha ja taas sisaldab üht mu lemmiktoorainet - õuna. Kogused tuleb valida vastavalt oma perele ja ahjunõule (kaanega klaaskauss või muu küpsetusanum), kuid panen siiski sellised kogused, nagu teen ise.

6-8 broilerikoiba või broilerikoivaliha
2-3 küüslauguküünt, soovi korral peeneks hakitult
1 suur sibul, viilutatult
2 porgandit, pulkadeks tükeldatult või viilutatult
4-5 õuna, suuremalt tükeldatult
soola
musta pipart
broilerimaitseainet
maitserohelist (peterselli, sellerit)
2 sl vett

1. Maitsesta broileriliha soola, pipra ja broilerimaitseainega ning pane ahjunõusse.
2. Jaota lihale ühtlaselt peenestatud küüslauk, sibul ja porganditükid. Lisa näpuotsatäis soola ja natuke hakitud maitserohelist.
3. Pane kõige peale ühtlane kiht õunatükke ja veel maitserohelist. Lisa vesi ja kata nõu kaanega.
4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 45 minutit kuni tund.
5. Serveeri kuskussi või kartuliga.

Nii läheb toit ahju …

… ja pärast umbes tunnikest valmis see ongi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar