teisipäev, 10. september 2019

Magus-terav kurgisalat



Mõni aasta tagasi leidsin toidutare.ee-st retsepti nimega omapärane kurgisalat. Täiustasin seda enda jaoks natuke ja nii saigi sellest magus-terav kurgisalat, mis kaob laualt nii kui niuhti ning sobib ideaalselt näiteks pikkpoisi ja ahjukartulite, aga ka muude lihatoitude juurde. Teravust saab reguleerida oma maitse järgi ja kasutada võib nii värsket tšillikauna kui ka tšillihelbeid. Üldiselt vähendan alati koguseid ja sedakorda oli mul 2 kg kurke, mille kohta panin ühe värske tšillikauna. Kuid siin on siis natuke täiustatud retsept.

3 kg kurke
1 kg sibulaid
3 sl soola
500 g suhkrut
3 sl 30% äädikat
5 tilliõisikut
1 tl sinepiseemneid
1 värske  tšillikaun või tšillihelbeid oma maitse järgi

Kooritud kurgid ja sibul viilutada, tšillikaun peenelt hakkida, kui kasutad, ning segada potis ülejäänud ainetega ja jätta 24 tunniks jahedasse seisma.
Järgmisel päeval segu läbi kuumutada (mitte lasta mulinal keema) ja kuumalt purkidesse panna.

NB Varem teadsin, et hoidistamiseks sobivad ainult lühikesed kurgid, kuid mina kasutan täiesti tavalisi pikemaid kurke - ei juhtu midagi. Mulle meeldib kasvuhoones kasvatada pikem poolpikki (20 cm) kurke, mis sobivad hästi ka sissetehtavatesse salatitesse.
Kui teravat ei soovi, võib tšilli asendada küüslauguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar