pühapäev, 12. aprill 2020

Lõhe mangotšatni või magusa tšiliikastmega



Jällegi üks imelihtne roog - fooliumis küpsetatud lõhe või ka forell, mille võib valmistada nii ahjus kui ka grillil. Kõrvale mingit värsket salatit ja itaaliapärast saia ning ongi korralik kõhutäis olemas. Mu mees, kelle spetsialiteet on peamiselt võileivad, sai isegi sõtkumata ciabatta'ga hakkama.

Vaja läheb:

lõhefilee
mangotšatni või magus tšillikaste
sool
must pipar
värske till, soovi korral

Vajadusel puhasta lõhefilee luudest, lõika see parajateks tükkideks ja pane iga tükk eraldi fooliumilehele. Maitsesta kala soola ja pipraga ning riputa peale hakitud tilli, kui seda kasutad. Siis kata iga lõhetükk tšatni või tšillikastmega. Tõsta fooliumi servad üles ja keera kokku. Küpseta kala ahjus 230 kraadi juures või grillil umbes 20 minutit.
Saiaga on iseäranis hea kogu kaste kätte saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar