pühapäev, 12. aprill 2020

Keefiritainast kapsapirukas



Praegu, mil mul parem käsi kipsis ja rivist väljas, tuleb meelde tuletada kõik eriti lihtsad toidud, millega peaks väikesel juhendamisel hakkama saama igaüks. Õnneks mul praegu abikäsi leidub ja nii tegin koos isaga kapsapiruka keefiritainast, millest oli ka hakkliha-riisipirukas.

Tainas:

250 ml keefirit või hapupiima
2-3 muna
200 g jahu
50 g võid
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
0,5 tl söögisoodat

Täidis:

500 g värsket kapsast, hakitult
soola
musta pipart
2 keedetud muna
tilli, peterselli või muud rohelist
0,5 tl kuivatatud tüümiani, soovi korral
0,25 tl jahvatatud muskaati, soovi korral

Taina jaoks:
Sulata või ja jäta jahtuma.
Kalla keefir kaussi ja sega sellesse kõigepealt söögisooda. Seejärel sega keefiri sisse munad, siis jahu, sool ja suhkur ning lõpuks sulatatud või.

Täidise jaoks:
Lisa parajalt peeneks hakitud kapsale maitse järgi soola (u 0,5 tl) ja mudi kapsas soolaga läbi. Lisa kapsale hakitud munad ja maitseroheline. Maitsesta segu oma soovi järgi ja sega kõik ained korralikult läbi.

Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see kergelt õliga. Kalla umbes pool tainast vormi põhja ja määri ühtlaselt laiali. Siis jaota täidis ühtlase kihina tainale ja kalla ülejäänud tainas täidisele. Küpseta pirukat  180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni pirukas muutub pealt kuldselt pruuniks.

Vormi läbimõõt 24-26 cm.

Kummuta pirukas vormist näiteks lõikelauale ja sealt omakorda koogialusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar