pühapäev, 26. aprill 2020

Spinati-juustumuffinid



Olen praegu muffini lainel ja seega järgmiste soolaste muffinite retsept. Otsisin tegelikult juustumuffineid, kuid leidsin spinatiga variandi, mis sobis hetkel hästi, sest viimased külmutatud spinatid ootasid tarbimist. Samas varsti noor spinat peenralt tulemas. Muffinid tulid imepehmed, õhulised ja hõrgud.
Allikas: The Cooking Foodie

Ained:

140 g värsket spinatit (kasutasin külmutatud), jämedalt hakitult
3 küüslauguküünt, purustatult
2 muna
160 ml piima
140 ml maitsestamata jogurtit
1 sl sulatatud võid (asendasin õliga)
170 g riivitud Cheddarit või muud tugeva maitsega juustu
190 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit

1. Klopi kausis munad lahti. Sega juurde piim, jogurt ja või/õli ning sool, pipar, muskaat ja küüslauk.
2. Lisa spinat ja sega vedelikuga läbi, seejärel juust ja sega jälle korralikult.
3. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa tasapisi taina hulka, segades kõik ained korralikult läbi, nii et saad ühtlase taina.
4. Määri paberist muffinivormid õliga ja jaga tainas vormidesse. Minul tuli kenasti täpselt 12 tükki. Küpseta muffineid vastavalt oma ahjule 200-230 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni need on korralikult kerkinud ja pealt kuldselt pruunid.

Minul tuli tainas suhteliselt vedel, kuid muffinid kerkisid ja küpsesid korralikult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar