laupäev, 19. oktoober 2019

Kodujuustupirukad muna ja rohelise sibulaga



Mõni aeg tagasi kombineerisin käepärastest ainetest pirukale täidise. Pirukad tulid maitsvad ja retsept sai kirja. Nüüd tegin neid uuesti ja taas tulid need väga hääd. Aineid ja hakkimist on natuke rohkem, kui tavaliselt, kuid minu meelest on tulemus seda väärt. Pirukad on päris toitvad ja süües neid näiteks hommikul üks-kaks, on terveks päevaks kõht täis.
Kodujuustu lusikatäied võivad olla väikese kuhjaga ja peekonit võib soovi korral paar lõiku rohkem panna.

500-600 g lehttainast

Täidis:

8 sl kodujuustu
2 keedetud muna, peeneks hakitult
8 vart rohelist sibulat, hakitult
4 lõiku suitsupeekonit
tükike kõva juustu, riivitult (umbes 30 g parmesani, cheddar'it vm)
2 sl majoneesi
soola, maitse järgi
jahvatatud musta pipart, maitse järgi
1/3 tl suitsutatud paprikapulbrit

1. Sega omavahel täidise ained.
2. Rulli tainas õhukeseks ja lõika 10-12 ristkülikukujuliseks tükiks.
3. Tõsta täidis tainale, keera tainatükk pooleks ja vajuta servad kahvliga kinni.
4. Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja küpseta 230-250 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni need on pealt kuldselt pruunid.

NB Täidise võid enne portsudeks jagada, et pirukad tuleksid enam-vähem ühesuurused.

Mina teen pirukad alati enda tehtud kiirlehttainast,
mille olen aja jooksul päris hästi käppa saanud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar