pühapäev, 13. oktoober 2019

Lihtne makaronisalat



Vähemalt mina ei tea inimest, kellele ei maitseks makaronisalat. Siin on lihtne, kuid samas rikkalik ja kerge makaronisalat. Eriti hää maitse annab pastasalatile juust. Ning selleks, et mitte kasutada rohkes koguses mõttetut "plastiliinjuustu", on kaval riivida salatisse peenikeselt tükike mingit kõva juustu, näiteks Parmesani, Cheddarit või mõnda Juustukuningates müüdavat juustu.

u 150 g kuivi lühikesi makarone
1 keskmise suurusega lühike kurk või jupp pikka kurki
1 suur õun või 2 väiksemat
1 paprika (punane, kollane või oranž)
4-5 viilu keedusinki
tükike kõva tugevamaitselist juustu
soola
jahvatatud valget pipart
majoneesi

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna läbi sõela ja loputa kergelt külma veega, et need jahtuksid kiiremini.
2. Haki kurk, paprika, õunad ja sink väikesteks kuubikuteks ning sega kausis makaronidega.
3. Riivi peene riiviga ainetele tükike kõva juustu, puista peale natuke soola ja pipart ning sega kõik korralikult majoneesiga läbi. Majoneesi pane nii palju, et kõik ained oleksid kenasti kaetud, kuid ei upuks.

NB Juustu kogusest vast nii palju, et seda võiks tekkida riivimisel umbes väike kohev peotäis, aga kõike saab oma maitse järgi timmida, nagu ikka.
Kui võimalik, lase salatil enne serveerimist kuni pool tundi maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar