laupäev, 26. oktoober 2019

Kõige lihtsam õunamagustoit



Taas õunad 😊 Praegusel puhul mingit täpset retsepti pole mõtet andagi, sest õunu võib kasutada vahu suhtes rohkem või vähem, suhkru kogus oleneb õunte magususest ja muude maitseainete lisamine enda eelistustest. Aga sellest vahukoore-kohupiimavahust jätkub umbes viiele ja inimese kohta võiks arvestada vähemalt ühe õuna. Asi on lihtsamast lihtsam.

Vaja läheb:

õunu, Eesti magushapusid
võid, praadimiseks
suhkrut, tavalist, kuldset või pruuni
jahvatatud kaneeli
jahvatatud nelki, ingverit, muskaatpähklit - kõike oma äranägemise järgi

Peale:

200 g ricotta kohupiima
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut

1. Puhasta õunad ja tükelda kuubikuteks. Sulata pannil õhuke liistakas võid ja lisa õunad. Puista suhkrut peale nii palju, et need oleksid kergelt kaetud, ja prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni õunad hakkavad pehmeks muutuma. Maitsesta oma soovi järgi jahvatatud kaneeli, nelgi, ingveri ja/või muskaatpähkliga. Kõigega alusta alguses näiteks 0,25 teelusikatäiest, siis maitse ja vajadusel lisa neid juurde. Lase õuntel jahtuda.
2. Vahusta vahukoor suhkrutega poolkõvaks vahuks. Siis lisa kohupiim ja vahusta, kuni vaht muutub sobivalt kõvaks.
3. Jaga õunad serveerimiskaussidesse, tõsta vahukoorevaht peale ja kaunista magustoit näiteks hakitud pähklite või küpsisepuruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar