laupäev, 19. oktoober 2019

Brokoli ja lillkapsa püreesupp



Kunagi aastaid tagasi sai mingit taolist suppi tehtud ja nüüd tekkis tahtmine seda uuesti proovida. No mis siis selle supi kohta arvata? Ega värv sel suurem asi pole ja parandada seda ka kuidagi ei anna. Maitse on viisakalt öeldes tagasihoidlik, kuid sellega annab siiski natuke mängida. Vaatamata üsna pikale mikserdamisele jäi ka tekstuur mannasupitaoline, sest kummaski tooraines pole tärklist, mis annaks supile kreemjama konsistentsi. Meeste lemmikuks ei saa see supp iial. Võib-olla teen seda sel kujul veel kunagi, aga lähitulevikus küll mitte, ehkki tulemus oli vähemalt minu jaoks päris maitsev.

1 keskmise suurusega lillakapsas
1 keskmise suurusega brokoli
2 suuremat porgandit
2 sellerivart
1 sibul
2 küüslauguküünt
vett nii palju, et ained oleksid napilt kaetud
1-2 sl köögiviljapuljongipulbrit
jahvatatud musta pipart
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl suhkrut
30 g kõva juustu, soovi korral (parmesani või muud)

1. Tükelda lillakapsas ja brokoli väikesteks õisikuteks ning haki porgand väikesteks pulkadeks. Haki ka küüslauk, sibul ja sellerivarred peenemateks tükkideks.
2. Pane kõik ained potti, vala külm vesi peale ja lase keema tõusta. Siis lisa puljongipulber ja maitseained ning keeda, kuni lillakapsas ja brokoli on pehmed. Selleks kulub umbes 20 minutit.
3. Kui soovid, et hambal oleks ka natuke, mida hammustada, tõsta paar kulbitäit lillkapsast-brokolit-porgandit kõrvale taldrikule. Siis püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Kui vaja, pane väljatõstetud ained tagasi, sega juurde riivitud juust, lase supil uuesti keema tõusta ning timmi supi maitse parajaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar