esmaspäev, 28. oktoober 2019

Singis küpsetatud Brie


Mõni aeg tagasi jooksis telekanalis Kanal 2 sari "Õhtusöök kahele", kus valmistati päris sageli singis küpsetatud Brie'd. Tundus väga mõnus suupiste. Millegipärast polnud vähemalt minu tutvusringkonnas seda keegi varem teinud. Lihtne, kiire ja maitsev! Tükike saia, natuke värsket salatit kõrvale ja suuremale seltskonnale korralik eelroog või väiksemale kena kõhutäis.

Vaja läheb ainult Brie või Camembert'i juustu ning mõni viil näiteks Prosciutto sinki.

Võta küpsetuspaber ja pane sellele üksteisega risti umbes kolm tükki õhukest singiviilu. Aseta juust nende keskele ja tõsta viiluotsad juustule. Nüüd korda sama tegevust, asetades singiviilud juustu peale ja keerates nende otsad juustu alla.
Tõsta sinki mähitud juust küpsetuspaberiga pannile ja
küpseta ahjus 230-250 kraadi juures 15 minutit ning ongi valmis.

Korraliku mähkimise korral ei voola juust küpsemisel ümbrise seest välja.

Kui sa ei soovi, et juust väga välja voolab,
võid lasta enne serveerimist sellel natuke jahtuda.
Aga sulajuustu on mõnus taldrikult saiatükiga riisuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar