laupäev, 15. juuni 2019

Punase riisi salat fetaga



Üks lihtne ja üsna kiire salat, mis sobib nii omaette eineks kui ka mõne liha juurde. Riisi võib juba varem, kas või eelmisel päeval valmis keeta ja siis valmib salat veel kiiremini. Ainete kogused soovituslikud.

1, 5 dl kuiva punast riisi
3 dl vett
0,5 tl soola

1 pontsakas lühike kurk või u 15 cm jupp pikka kurki
1 väike kollane paprika
10-15 kirsstomatit
väike punt värsket peterselli (siledalehelist)
5 rohelise sibula vart
150 g fetat
soola
jahvatatud musta pipart
2 sl (neitsi)oliiviõli
1 sl heledat palsamiäädikat
1 tl agaavisiirupit või vedelat mett

1. Pane riis soolaga maitsestatud veega keema ja keeda väikesel kuumusel 25-30 minutit, kuni riis saab pehmeks. Vajadusel kurna ja jahuta. (Kiiremaks jahutamiseks võib riisi kergelt külma veega loputada.)
2. Kui riis keeb, haki jämedalt paprika ja kurk ning lõika tomatid neljaks.
3. Haki petersell ja roheline sibul.
4. Sega kõik ained omavahel, maitsesta näpuotsatäie soola ja pipraga ning sega juurde õli, palsamiäädikas ja agaavisiirup/mesi.
5. Murenda salatisse feta ja ongi valmis!

NB Kui siirupit või mett pole, võib magusaineks kasutada lihtsalt ka näpuotsatäis suhkrut.
Kastme ained (õli, äädika ja siirupi) võib muidugi eraldi kausikeses kokku segada, aga mina olen need lihtsalt kohe salatisse seganud - üks ese vähem pesta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar