laupäev, 15. juuni 2019


Grill-lõhe

või õigemini lõkkel küpsetatud lõhe




Polegi seni ühtki kalaretsepti esitanud ja nüüd saab see viga parandatud, sest kala on meil tegelikult üsnagi sagedasti menüüs. Retseptis pole midagi uut, kuid küpsetusviis on natuke teistsugune, kui ehk tavaliselt tehakse. Ained jällegi lihtsalt reastan, sest maitsestamine käib ikka oma maitse järgi.

Vaja läheb:

lõhefileed
soola
musta pipart
hakitud tilli
sidrunimahla
maapähkliõli või oliiviõli

Kõigepealt lõikan filee parajateks tükkideks, võtan neil naha ära ning siis panen kala soola, pipra, tilli, sidrunimahla ja õliga maitsestuma. Seda võib teha juba eelmisel päeval, aga piisab ka isegi poolest tunnist.
 
Maitsestunud lõhefileetükid küpsetan mitte sütel, vaid väikesel leegil parajalt nii kõrgel, et leek ulatub vaevalt küpsetusrestini - ühelt poolt umbes 10 minutit, kuni kala kenasti pruun. Siis keeran tükid ümber ja lasen kiiresti korra teiselt poolt kuumaks, kuni 5 minutit, ja ongi valmis. Nii jääb kala väga mahlane.
Aga mõistagi võib küpsetada tavalisel viisil sütel.
 

Niimoodi küpsetatud kala suisa sulab suus.
 

NB Ühest kokandussaatest on meelde jäänud, et kala on kõige parem küpsetada pähkliõliga - see teeb kala ilusasti pruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar