esmaspäev, 17. juuni 2019

Kapsa-nuudli panniroog 1



Mulle maitseb väga kevadsuvine noor värske kapsas ehk lihtsalt varajane kapsas, sest see on mõnus mahlane ega vaja pikka töötlust. Siin on üks lihtne roog, mis valmib kiirelt, on kerge ja sobib hästi suviseks eineks. Seda võib teha nii lihaga kui ilma lihata. Kogused on umbes 2-3 inimesele.

170 g kuivi nuudleid (1/3 500 g pakist)
1/4 suurest kapsapeast või pool väikest
1 sibul
1/2 punast paprikat
1 tl kana- või köögiviljapuljongi pulbrit
lihakonservi (sea- või veiseliha omas mahlas), soovi korral
jahvatatud musta pipart
hakitud maitserohelist (peterselli, lehtsellerit, tilli vm)
õli ja võid praadimiseks

1. Pane nuudlid vähese soolaga maitsestatud veega keema. Kui nuudlid on pehmed, kurna.
2. Puhasta sibul ja viiluta, haki kapsas ning puhasta ja viiluta paprika.
3. Kuumuta sügaval pannil natuke õli ja väike viilukas võid.
4. Prae vaiksel kuumusel sibul kergelt läbi. Siis lisa hakitud kapsas ja prae seda aeg-ajalt segades, kuni see on peaaegu pehme. Maitsesta kapsas puljongipulbri ja musta pipraga.
5. Sega juurde paprikatükid ja lase neil minut-paar läbi kuumeneda.
6. Lõpuks sega juurde keedetud nuudlid, murendatud konservliha (kui kasutad) ja hakitud maitseroheline.

Kapsa praadimisel lisa vajadusel veel natuke õli.

Konservliha võib asendada näiteks ka suitsukanaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar