esmaspäev, 10. juuni 2019

Paksud pannkoogid



Olen teinud kõiksuguseid pannkooke ja enamasti teen taina tunde või meeleolu järgi, sest aastaid ju asja harjutatud. Aga püüdsin nüüd ainete kogused ära mõõta, et pakkuda välja oma põhiretsept, sest ikka on teistelt kuulda, et paksud pannkoogid ei taha kuidagi välja tulla. Kui osa nisujahust asendada paari lusikatäie täisterajahuga või hoopis kaera- või odrajahuga, lisab see pannkookidele omakorda pehmust ja tekstuuri. Taina (tegelikult peaaegu kõigi tainaste) segamiseks kasutan visplit, mis on üks mu ustavamaid töövahendeid köögis.

2 dl keefirit või hapupiima
0,5 tl söögisoodat
1 suur muna
1-2 sl suhkrut
3 dl nisujahu (millest 2-3 sl täistera-, kaera- või odrajahu)
praadimiseks (päevalille)õli

1. Vala keefir kaussi ja, kasutades visplit, sega sellesse sooda. (Nii läheb sooda nii-öelda käima ja kihinat on suisa kõrvaga kuulda.)
2. Järgmiseks sega juurde muna ja suhkur ning lõpuks jahu(d).
3. Kuumuta pannil õli, keera kuumus väikeseks, tõsta supilusikaga tainas pannile ja prae koogid mõlemalt poolt kenasti pruuniks. Praadimiseks kasuta õli pigem rohkem kui vähem ja ka kuumus võiks olla suhteliselt väike, sest see annab aega koogikestel korralikult läbi küpseda.


4. Serveeri pannkoogid endale meelepärase keedisega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar