reede, 1. veebruar 2019

Aasiapärane läätsesupp paprikaga




Retsept on inspireeritud toidutare.ee-s asuvas Linda Petti retseptist. Algses retseptis on ette nähtud läätsi 2 dl, kuid sel juhul tuleb küll puder. Tegelikult tulebki supi konsistents üsna paks ja sarnaneb pigem karriga, mida võiks serveerida riisiga. Aga olgu see supp või karri, maitseb see hästi ja mõjub külma ilmaga mõnusalt soojendavalt.

1-1,5 dl (punaseid) läätsi
50 g suitsupeekonit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 suure porru roheline osa
2-3 punast paprikat
võid või õli praadimiseks
1 l kanapuljongit (võib teha puljongipulbrist või -kuubikust)
400 ml kookospiima
1-2 sl karripastat (endale meelepärast)
1-1,5 sl laimimahla, soovi korral
jahvatatud sidrunheina, soovi korral
maitserohelist (nt koriandrit või peterselli)

1. Haki sibul, küüslauk, pool porrut ja peekon. Prae ained pannil õlis kergelt läbi.
2. Pane läätsed koos puljongiga potti keema, lisa läbipraetud ained ja keeda, kuni läätsed pehmed.
3. Keemise ajal haki paprikad ja ülejäänud porru ning lisa supile.
4. Kui läätsed on peaaegu pehmed, maitsesta supp kookospiima, karripasta ja soovi korral muude maitseainetega.
5. Serveeri supp maitserohelisega.

NB Suppide valmistamisel on sageli öeldud, et kuumuta mingid köögiviljad alguses õlis poti põhjas. Minu meelest on seda mugavam teha eraldi pannil ja nii ei lähe ained kõrbema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar