reede, 22. veebruar 2019

Mozzarella-kanatäidisega hakklihapall



Mõte sündis pitsast järele jäänud juustust ja kanafileetükkidest. Lihtne ja kiire ning niiviisi saab täidiseks kasutada ka muid jääke.
Kogustest saab kaks palli ja koguseid võib alati oma meele järgi muuta.

Ümbris:
250 g hakkliha (omal eelistusel)
0,5 keskmist sibulat, peeneks hakitult
1 muna
2 sl riivsaia (või nii palju, et tainas hoiaks kenasti kokku)
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
soovi korral mingit maitseainesegu (nt liha üldmaitseainet)
natuke külma vett

Täidis:
1 pall mozzarella't (125 g pakk)
0,5 broileri rinnafileed
soola, pipart, broileri maitseainet
õli praadimiseks

1. Ümbriseks sega kõik ained tainaks kokku.
2. Täidiseks tükelda rinnafilee ja prae pannil õlis kergelt läbi ning maitsesta. Rebi mozzarella väikesteks tükkideks ja haki jahtunud fileetükid peeneks. Sega ained omavahel, jaga kaheks ja vormi pallideks.
3. Jaga hakklihasegu pooleks. Siis ümbritse juustupallid hakklihaga, silu pealt külma veega siledaks ja aseta pannile. Küpseta ahjus umbes 220 kraadi juures vähemalt 20 minutit, kuni pallid omandavad kauni pruuni jume.
4. Serveeri hakklihapallid näiteks lillkapsa-kartulipudru ja porgandisalatiga (riivitud porgand, päevalilleõli, mingi magus äädikas [nt vaarika- või mangomaitseline], päevalilleseemned).





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar