neljapäev, 7. veebruar 2019

Saiavorm õuntega



Väga levinud ja armastatud saiavorm, mis kõige lihtsamal moel valmistatakse lihtsalt saiakuubikutest ja õunamoosist. Meie kodus laoti vorm vaheldumisi tervetest saiaviiludest ja õhukestest õunalõikudest, millele puistati suhkrut ja kaneeli. Sedakorda mässasin natuke rohkem. Kuna tänapäeval on sai väga õhku täis ja jääb niisama olekus vormis väga lödi, siis tasub seda enne ahjus röstida. Värsked õunad muudavad aga vormi maitselt mahedamaks.


Vormi tegin 2liitrisse kaussi.

Selleks kulus umbes 10 suurt saiaviilu (Hiiu talusai), 600 g õunu (puhastatult), suhkrut ja kaneeli, törts võid praadimiseks, 3 suurt muna (vabalt peetavate) ning nii palju piima, et koos munadega sai vedelikku kokku täpselt liiter.


Lõikasin saiaviilud kuubikuteks ja röstisin ahjus umbes 220 kraadi juures ligi 15 minutit.


Puhastatud õunad viilutasin õhukeseks, kuumutasin pannil koos võiga, kuni õunad hakkasid pehmeks muutuma ning maitsestasin need suhkru ja kaneeliga. Siis panin kausi põhja kihi saiakuubikuid ja sellele kihi õunu, veelkord kiht saiakuubikuid ja õunu ning viimaseks saiakuubikud. Kloppisin mõõdukannus munad 1 sl suhkruga lahti ja segasin juurde piima. Kallasin muna-piimasegu vormi ning puistasin saiakuubikutele veel natuke suhkrut ja kaneeli. Küpsetasin (gaasi)ahjus 200 kraadi juures 45 minutit. Serveerisin piimaga.

NB Mida tihkem ja tummisem ning tahkem sai, seda parem tulemus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar