pühapäev, 10. veebruar 2019

Makaronisalat




Üks imelihtne salat ja aegumatu klassika. Seda salatit sai itaalia salati nime all tehtud juba sügaval nõukaajal ja see kuulus peaaegu alati mis tahes peolauale. Tol ajal müüdi pikki torumakarone, mida me pisikeseks hakkisime. Ikka küsiti, et kuidas sa seda salatit teed, kuigi endale tundus see mitte midagi erilist. Salat on mul kindlalt praeguseni menüüs. Tänapäeval võib selle valmistamist tänu müügil olevatele valmis hakitud ja riivitud ainetele veelgi lihtsustada ning jääb ainult makaronide keetmise vaev. Ainete kogused annan umbkaudselt.

250 g kuivi väikeseid torumakarone (ditalini)
200 g poolsuitsuvorsti või sinki
2-3 hapukurki
100 g kõvemat juustu
1-2 keedetud muna (soovi korral)
mahedamaitselist majoneesi (nt Provansaal)
jahvatatud valget pipart

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees, kurna ja jahuta (võib külma veega kergelt loputada).
2. Haki vorst/sink, hapukurgid, juust ja munad.
3. Sega omavahel makaronid ja hakitud ained ning lisa kastmeks majonees (parajalt nii palju, et ained oleksid kaetud). Maitsesta salat näpuotsatäie pipraga.

NB Soola pole antud, sest kõik koostisosad on juba ise küllalt tugeva maitsega.
Keedumunad võib lihtsalt suurema kahvliga puruks vajutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar