teisipäev, 9. aprill 2019

Taevas ja maa ehk õuna-kartulihautis



See toit on pärit jällegi nõukaajast ja minu menüüs täielik klassika. Lihtsad ained ja toit valmib kiirelt. Mina olen valmistanud seda hautist malmpotis, mis on üks mu lemmikuid toiduvalmistamise vahendeid. Hautise juurde sobib suurepäraselt peedi-küüslaugu-juustusalat.

Vaja läheb:

8 keskmise suurusega kartulit
6-7 keskmise suurusega hapukamat (Eesti) õuna
2 sibulat
300 g suitsupeekonit
8 dl vett
puljongipulbrit või -kuubik (nt kana- või köögiviljapuljong)
jahvatatud musta pipart
punt värsket peterselli, hakitult
toiduõli

1. Koori kartulid ja tükelda kuubikuteks (u 1,5-2 cm). Puhasta sibulad ja viiluta jämedalt. Ning tükelda peekon.
2. Aja haudepotis 2-3 sl õli kuumaks ning kuumuta selles umbes 5 minutit sibulaid ja peekonit.
3. Lisa potti kartulikuubikud ja vett nii palju, et kartulid oleksid kaetud. Maitsesta segu puljongipulbri ja pipraga. Lase puljongil keema tõusta ja hauta kartuleid väikesel kuumusel 10 minutit.
4. Sel ajal kui kartulid hauduvad, puhasta ja tükelda jämedalt õunad. Lisa õunad potti ja hauta veel umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed.
5. Haki petersell ning sega pool hautisse ja pool jäta garneerimiseks.

Peedi-küüslaugu-juustusalat

1 pakk (400 g) riivitud keedupeeti
50-100 g riivjuustu
2 küüslauguküünt, puruks pressitult
0,5 tl soola
2-3 sl majoneesi
2-3 sl hapukoort/maitsestamata jogurtit

Sega omavahel kõik ained ja voilá! ongi valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar