neljapäev, 25. aprill 2019

Naadi-basiilikupesto




Pole minagi jäänud puutumata toitude poole pealt tagasi loodusesse eufooriast ja nii otsustasin proovida, kuidas maitseb naat. Maitseb nagu muru, kuid rahvameditsiinis tundub olevat igati soodne taim, sest pidavat aitama kõiksuguste liigesetõbede vastu. Kui tõlkida selle ingliskeelne nimetus goutweed otse, tähendabki see liigesevalurohtu. Aga basiilikuga tuleb iga pesto mõnus ja maitsev.

40 g noort naati (u 3 toekat peotäit)
50 g basiilikut (1 pott)
2 küüslauguküünt
30-50 g Grana Padano või muud kõva juustu
1 väike peotäis Kreeka pähkleid
1 väike peotäis India pähkleid
2 sl sidrunimahla, vajadusel rohkem
0,5 tl soola, vajadusel rohkem
päevalilleõli ja (neitsi)oliiviõli

1. Haki jämedalt naadid, basiilik, küüslauguküüned ja pähklid. Pane kõik aineid köögikombaini, lisa sool, sidrunimahl ja umbes 100 ml ehk 1 dl õli (pooleks päevalille- ja oliiviõli).
2. Mikserda paar sekundit aineid, et need läheksid kokku. Lisa riivitud juust ja hakka uuesti mikserdama, lisades samal ajal tasapisi kordamööda kumbagi õli, kuni saad püdela massi (umbes hapukoorepaksune).
3. Timmi maitse soola ja sidrunimahlaga oma maitse järgi parajaks ning ongi valmis!

NB Kui oled pestosid juba mõnda aega teinud, saad teha neid juba tunde järgi ilma aineid mõõtmata. Nendega palju eksida ei saa. Õli kogust ei andnud meega, sest see oleneb sellest, kui palju läheb rohelist massi ja juustu, sest neid päris grammi pealt pole alati mõtet mõõta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar