laupäev, 25. märts 2023

Küüslaugune kreemjas kanapasta



Ausalt öeldes ei teagi, kellele ei meeldiks pastatoidud. Ning siin siis üks variant kanapastast rohke küüslauguga. Juustu kogust saab igaüks ise oma maitse järgi reguleerida, aga mina riivisin seda kastmesse päris lahke käega. Kogusest jagub kolmele-neljale sööjale.
Inspiratsioon: Gimme Delicious


300 g kuiva pastat, nt penne't

500 g broilerifileed või kintsuliha, tükeldatult
1 tl jahvatatud küüslauku
1 tl paprikapulbrit
1 tl Itaalia/Vahemere maitseainet
4 küüslauguküünt, peeneks hakitult
150-200 g (kirss)tomateid, tükeldatult
100 g spinatit, soovi korral, jämedalt hakitult
1 dl valget veini, soovi korral
300 ml vahukoort (35%)
40-50 g parmesani või pecorino romanot, riivitult
soola ja musta pipart maitse järgi
broileri maitseainet, soovi korral
õli praadimiseks

1. Keeda soolaga maitsestatud vees pasta.
2. Kuumuta sügaval pannil õli. Alanda natuke kuumust ja prae õlis kanatükke, kuni need hakkavad värvi muutma. Maitsesta kana soola ja pipraga, soovi korral ka broileri maitseainega. Lisa kohe ka jahvatatud küüslauk, paprikapulber ja Itaalia maitseaine.
3. Kui kanatükid hakkavad värvi muutma, lisa pannile hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Siis lisa ka spinat, kui kasutad ja tükeldatud tomatid. Kuumuta segades, kuni spinat närbub.
4. Lisa vein, kui kasutad, ja lase keeda, kuni selle kogus väheneb poole võrra. Siis lisa vahukoor ja riivi juurde ka parmesan või muu kõva juust, mida kasutad. Lase kastmel natuke podiseda ja kontrolli maitset. Vajadusel lisa soola ja pipart.
5. Lõpuks sega juurde ka keedetud pasta ning ongi roog valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar