kolmapäev, 8. märts 2023

Kollase peedi salat roheliste ubadega




Märtsikuu on käes ja rõõm on tõdeda, et talveks keldrisse liiva sisse pandud peedid on hästi säilinud. Küpsetasin ahjus paar kollast peeti ja kuna sügavkülmas ootab üksjagu ka aedube söögiks tegemist, siis otsisin vastava kooslusega salatit. Leidsingi otsitu ja salat sai maitsev - taas kord pean ennast kordama, et kadus nii kui niuhti!
Allikas: Clean Eating

2 keskmise suurusega kollast peeti
150 g rohelisi aedube
1 väike punane sibul või pool suuremast
50 g salatisegu (või lihtsalt hakitud värsket maitserohelist)
2 väikest peotäit mandlilaaste

2 sl oliiviõli
2 sl apelsinimahla
1 sl vedelat mett
1 sl valge veini äädikat
soola ja pipart maitse järgi

1. Rösti ehk küpseta ahjus peedid. Selleks keera peedid fooliumisse ja küpseta neid 30-40 minutit umbes 200 kraadi juures. Lase peetidel jahtuda. Peedid võid küpsetada ka juba eelmisel päeval.
2. Keeda oad soolaga maitsestatud vees. Piisab kümnest minutist ja siis jahuta oad kohe külmas vees, et need jääksid natuke krõmpsud.
3. Rösti kuival kuumal pannil mandlilaaste 3-4 minutit, kuni need hakkavad värvuma pruuniks. Siis kalla mandlilaastud taldrikule jahtuma.
4. Sega kausikeses omavahel kastmeained ning maitsesta kaste natukese soola ja pipraga.
5. Koori peedid ja viiluta õhukeselt. Koori ja viiluta õhukeselt punane sibul. Sega peedid, oad, sibul ja pool mandlilaastudest kastme hulka. 
6. Laota salatisegu suurele taldrikule ja tõsta sellele kastmega segatud köögiviljad. Nirista salatile järele jäänud kaste ja puista peale ülejäänud mandlilaastud.

NB Minul oli roheliste ja kollaste ubade segu, mis sobis ka hästi. Samuti võib lehtsalati asemel kasutada lihtsalt hakitud värsket maitserohelist (peterselli, tilli, basiilikut, münti jne), nagu on tehtud algses retseptis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar