neljapäev, 2. märts 2023

Kõrvitsapasta




Jätkan kõrvitsa lainel. Netis surfates leidsin idee kõrvitsakastmeks pastale, mis on nii üllatava koosluse kui ka üllatavalt hea maitsega - kui ei teaks, et kastme sees kõrvits ja kookospiim, siis on seda raske ära arvata. Lisaks lihtne teha, kui kõrvitsapüree olemas. Soovitan julgelt ära proovida!


250 g kuiva pastat, nt suuri sarvekesi

300 g kõrvitsapüreed
200 ml kookospiima (light)
100 ml vett
2 tl kanapuljongipulbrit (või kuubik)
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
4-5 päikesekuivatatud tomatit
0,5 tl kuivatatud rosmariini
0,5 tl kuivatatud punet
1 tl paprikapulbrit
jahvatatud musta pipart
õli, praadimiseks

1. Keeda pasta ja kurna.
2. Puhasta sibul ja viiluta õhukeselt. Puhasta küüslauk ja haki peeneks.
3. Kuumuta panni õli ning prae selles keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku koos rosmariiniga, kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks.
4. Lisa kõik ülejäänud ained - päikesekuivatatud tomat õlist nõrutatult ja peeneks hakitult -, sega läbi ning kuumuta keemiseni. Kontrolli maitset. Keera tuli väikeseks ja sega juurde pasta.
Serveeri kõrvitsapasta näiteks hakitud värske basiilikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar