pühapäev, 16. veebruar 2020

Lehttainas küpsetatud Brie


Üks igavesti mõnus ja lihtne suupiste või eelroog. Juustuketta võib ka lapiti pooleks lõigata ja sinna vahele mingit hapumat moosi ja/või pähkleid panna, aga mina eelistan lisandeid pigem pärast küpsetamist juurde pakkuda, sest igaühel on oma maitse. Brie asemel võib kasutada ka Camembert'i.

Rulli lehttainas (u 200 g) õhukeseks paraja suurusega kettaks, aseta juust selle keskele ja tõsta servad juustu peale kokku. Tõsta tainasse mähitud juust küpsetuspaberiga kaetud pannile, määri tainas pealt munaga ja soovi korral puista seesamiseemneid peale.

Küpseta tainasse mähitud juustu ahjus 230-250 kraadi juures 20-25 minutit, kuni tainas muutub pealt kuldselt pruuniks. Serveeri kohe soojalt.

Väga mõnus suupiste, mida saab varieerida enda meele järgi valitud lisanditega (moos, pähklid või mingi värske salat/salsa).

NB Juustu võib juba varem (kas või eelmisel päeval) tainasse keerata ja külma panna ning alles siis küpsetada, kui õige aeg kätte jõuab - näiteks külalised saabuvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar