Lehttainas küpsetatud Brie
Üks igavesti mõnus ja lihtne suupiste või eelroog. Juustuketta võib ka lapiti pooleks lõigata ja sinna vahele mingit hapumat moosi ja/või pähkleid panna, aga mina eelistan lisandeid pigem pärast küpsetamist juurde pakkuda, sest igaühel on oma maitse. Brie asemel võib kasutada ka Camembert'i.
Küpseta tainasse mähitud juustu ahjus 230-250 kraadi juures 20-25 minutit, kuni tainas muutub pealt kuldselt pruuniks. Serveeri kohe soojalt.
Väga mõnus suupiste, mida saab varieerida enda meele järgi valitud lisanditega (moos, pähklid või mingi värske salat/salsa).
NB Juustu võib juba varem (kas või eelmisel päeval) tainasse keerata ja külma panna ning alles siis küpsetada, kui õige aeg kätte jõuab - näiteks külalised saabuvad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar