pühapäev, 16. veebruar 2020

Hautatud lambakoodid



Igasugu hautatud liha, kondiga või ilma, on põhimõtteliselt lihtne teha. Alguses natuke pruunistamist, siis mõned köögiviljad, maitseained ja vedelik potti, pott mõneks tunniks ahju ning ongi valmis.
Sedakorda hautasin lambakoote ja vedelikku sai lisatud ka valget veini. Koodid serveerisin kaalika-porgandi-kartulitambiga.

4 lambakooti + õli pruunistamiseks
3 sibulat
1 küüslaugupea
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
jahvatatud musta pipart
2 dl valget veini
veisepuljongit (vesi + pulber või fond)
soola, ainult vajadusel, kui puljong pole piisavalt soolane

1. Pane ahi 160 kraadi peale sooja.
2. Puhasta sibulad ja küüslauk ning haki jämedalt.
3. Kuumuta ahjupotis - mina kasutan malmpotti - õli ja pruunista koodid (vajadusel jaokaupa, kui kõik korraga lahedalt potti ei mahu).
4. Lisa kootidele sibul, küüslauk ja vein ning lase veinil umbes viis minutit keeda ja aurustuda.
5. Lisa maitseained ja puljongit nii palju, et koodid oleksid peaaegu kaetud, ning lase puljongil keema tõusta. Kontrolli maitset. Siis pane koodid kaanega kaetud potis ahju ja hauta neid umbes 2,5 tundi, kuni liha on pehme. Vajadusel keera vahepeal koote.
6. Serveeri koodid lihtsalt kartulipudruga või muu endale meelepärase lisandiga.

Seekord olid mul päris kopsakad koodid, aga lihapoes oli lihameister need kenasti juba pooleks löönud ja pruunistasin koodid kahes osas. Kuivatatud tüümiani asemel kasutasin värskeid oksi ja maitseainete kogust tuleb ikka timmida oma maitse järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar