pühapäev, 16. veebruar 2020

Kõrvitsa-läätsesupp



Jälle tore kõrvitsasupp - värv küll kahvatukene, aga maitse ikka hea! Valmis saab kiirelt ja ainuke, mis ehk rohkem aega võtab, on kõrvitsa puhastamine.

800 g kõrvitsat, puhastatult
100 g punaseid läätsi
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 pastinaak või porgand, soovi korral
1 l puljongit
200 ml vahukoort
jahvatatud valget pipart, ingverit, muskaatpähklit maitsestamiseks

1. Puhasta kõrvits ja tükelda kuubikuteks. Puhasta ja viiluta sibulad ja küüslaugud. Puhasta ja tükelda pastinaak/porgand, kui kasutad.
2. Pane kõik ained puljongiga keema ja keeda pehmeks. Puljongi võib valmistada pulbrist või fond'ist.
3. Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris, lisa koor ja maitseained ning surista veel kord läbi. Vajadusel timmi maitset, lase supil keema tõusta ja ongi valmis. Serveeri maitserohelise või röstitud kõrvitsaseemnetega.

NB Fond on oma olemuselt kontsentreeritud puljong ja selle võib leida poeriiulist puljongikuubikute kõrvalt pudelikeses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar