esmaspäev, 9. detsember 2019

Kollane köögivilja-püreesupp



Vanarahvas ütleb, et ilu ei sünni patta panna, aga täna lihtsalt haaras käsi kaamera järele. Ei saanud söömagi hakata, sest silm imetles rõõmsat värvikooslust. Ning nii mõtlesin kirja panna ka ained, millest supp sündis. Õigupoolest on need pea samad, mis kõrvitsapüreesupis, kuid kuna kõrvitsat vähe ja kõiki aineid enam-vähem ühepalju, saigi valmis lihtsalt köögiviljasupp.

u 10 cm paksune kõrvitsaviilukas
1 suur porgand
1 suur pastinaak
2 keskmist kartulit
1 sibul
2 küüslauguküünt
kanapuljongipulbrit oma maitse järgi (1-1,5 sl)
vett nii palju, et ained potis oleksid kaetud
200 ml vahukoort

jahvatatud valget pipart
jahvatatud muskaatpähklit
kurkumipulbrit

1. Puhasta köögiviljad, tükelda ja pane külma veega keema. Kui vesi on keema tõusnud, lisa puljongipulber või -kuubik. Pigem panna seda alguses vähem, sest hiljem saab maitset timmida.
2. Kui köögiviljad on pehmed, püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Maitsesta püree maitseinetega (igaüht umbes 0,25 tl), kalla juurde vahukoor ja mikserda kõik veel kord läbi.
3. Serveeri supp maitserohelise, mingite seemnete või muditud lehtkapsa salatiga.

NB Muditud lehtkapsa salatiks eemalda 3-4 lehtkapsalehel roots ja haki lehed hästi peenikesteks ribadeks. Mudi ribad natukese soola ja 0,5 sl sidrunimahlaga läbi. Sega juurde sorts oliiviõli ja natuke seesamiseemneid ning ongi valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar