reede, 27. detsember 2019


Tomati ja mozzarella pitsa



Praegusel aastalõpuhooajal on see raskematele söökidele hea vaheldus ja ka üsna lihtne valmistada. Sinki võib panna oma soovi järgi, millist tahad, või selle hoopis ära jätta. Eelistan alati omatehtud pestot, kuid poe oma ajab ka asja kenasti ära. See pitsataina variant on üks mu lemmikuid ja pärit ühe Itaalia päritolu jahu paki pealt.
Sellest kogusest tuleb 6 korralikku tükki.
Küpsetusplaadi suurus on 43 x 30 cm.

Põhi:

225 g jahu
6 g kuivpärmi (u 1,5 tl)
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
125 ml leiget vett
1 sl õli

Sega kõik ained omavahel kausis ja sõtku ühtlaseks tainaks, kuni see lööb käe küljest lahti. Kata kauss köögirätikuga ja pane tainas sooja kohta umbes tunniks ajaks kerkima.

Kate:

3-4 tl rohelist pestot
2 peotäit mingit tavalist riivjuustu, soovi korral
1 väike paprika, viilutatult
12 kirsstomatit, poolitatult
4-6 viilu Serrano sinki, rebitult (või muud sinki omal soovil)
125 g mozzarella't (1 pakk)
värsket või kuivatatud basiilikut

1. Pane ahi vastavalt oma ahju tüübile 230-250 kraadi peale sooja.
2. Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks.
3. Määri tainale pesto ja riputa soovi korral sellele paar peotäit riivjuustu. Edasi jaota tainale ühtlaselt paprikaviilud, tomatid, rebitud sink ja rebitud mozzarellatükid ning lõpuks puista peale värsket hakitud või kuivatatud basiilikut.
4. Küpseta pitsat 230-250 kraadi juures 15-20 minutit.

NB Põhja tainast on lihtsam alguses segada lusika või silikoonist spaatliga, sest nii ei kleepu ained kõvasti käe külge. Kui ained on juba omavahel segunenud, jätka sõtkumist käega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar