esmaspäev, 2. detsember 2019

Kodujuustupannkoogid



Paras väike ports kodujuustupannkooke. Need võib teha magusamad või hoopis soolased, lisades tainasse näiteks juustu ja/või singitükikesi, ning serveerida kerge hapukoorekastmega.

200 g 5% kodujuustu ("Alma")
2 muna
1-2 sl suhkrut
2 sl kaerajahu või täistera-nisujahu, kerge kuhjaga
3 sl nisujahu, kerge kuhjaga
0,5 tl küpsetuspulbrit
1-2 sl hapupiima või keefirit, kui tainas tundub liiga paks
õli praadimiseks

Klopi munad suhkruga lahti ning sega ülejäänud ained hulka. Tainas peab tulema parajalt elastne, nii et oleks hea lusikaga pannile panna. Kui tainas tuleb liiga paks, sega juurde paar lusikatäit hapupiima, keefirit või vedelamat jogurtit.
Tõsta tainas lusikaga pannile ja prae koogid madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldselt pruuniks. Ära kiirusta, sest muidu võivad koogid seest tainaseks jääda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar