laupäev, 30. november 2019

Kana-kookosekarri mangoga



Kana-kookosekarri on üks väga mõnus ja talvisel ajal soojendav roog. Seda on lihtne teha ning köögiviljadest lisandeid saab alati oma äranägemise järgi muuta. Näiteks porru asemel võib kasutada sibulat ja võib lisada ka küüslauku. Mulle meeldib lisada mangot, mis annab roale kerget magusust ja struktuuri. Sellest portsust jätkub vähemalt neljale inimesele.

500 g kanakintsuliha
1 punane paprika
1 vars porrut (u 25 cm)
1 mango
400 ml kookospiima
2 sl punast karripastat
punt värsket koriandrit või peterselli
2 sl õli praadimiseks
soola
jahvatatud musta pipart

1. Haki kanaliha väikesteks tükkideks. Tükelda ka paprika ja viiluta porru. Puhasta mango ja haki ka see väiksemateks tükkideks.
2. Kuumuta sügaval pannil õli ja prae selles keskmisel kuumusel kanatükid läbi, kuni need muudavad värvi. Maitsesta kana soola ja pipraga. Siis lisa porru ja paprika ning sega kõik ained omavahel läbi.
3. Kalla pannile kookospiim, tõsta sellesse paar lusikatäit karripastat ja sega segu, kuni pasta on lahustunud. Lisa pooled mangotükid ja kuumuta karrit madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lõpuks sega juurde ülejäänud mangotükid ja hakitud maitseroheline.

Serveeri karri riisiga ja kaunista maitserohelisega.
 
NB Sobib hästi ka pooleldi küps mango, mis annab toreda magushapu meki ja krõpsuma struktuuri. Kintsuliha on märksa pehmem ja mahlasem kui rinnafilee.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar