esmaspäev, 8. juuli 2019

Mango- ja aprikoosi-maasikamoos


Pisukese nüansi andmiseks on huvitav maasikale lisada kas mangot või aprikoose. Viimast hakkasin mõni aasta tagasi lisama sellepärast, et saada paksemat moosi. Sedakorda lisasin kilo tooraine kohta 500 g suhkrut, marjad ja puuviljad purustasin kannmikseris jääpurustamise režiimil ning keetmise lõpus lisasin jällegi paar õhukest viilu võid.

3 kg maasikate kohta panin 1 kg aprikoose.

Mango koorin köögiviljanoaga, lõikan kivi mõlemalt poolelt viljaliha ära, puhastan veel kivi ja siis tükeldan viljaliha.

Ühe suure mango kohta panin 1,5 kg maasikaid.

Kui moos oli keema tõusnud, keetsin umbes pool tunnikest vaiksel tulel.
Moosid said taas konsistentsilt mõnusalt paksud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar