teisipäev, 16. juuli 2019

Mandli-punase sõstra kook



Panin punaseid sõstraid sügavkülma ja mõtlesin siis ka kohe värsketest marjadest kooki teha. Retsept on pärit siit. Kook tuli tekstuurilt väga pehme ja kohev ning kuna mul sõstraid jäi natuke väheks, lisasin ühe pirni. Kooslus sai väga mõnus - kohati särtsakat haput, siis jälle mahlane suutäis. Punaste sõstarde asemel võib edukalt kasutada ka teisi marju või puuvilju. Koogivorm diameetriga 22 cm.

175 g võid, toatemperatuuril
175 g suhkrut
2 suurt muna
175 g jahu
100 g mandlijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl Amaretto likööri
300 g punaseid sõstraid (mina: 150 g punaseid sõstraid ja üks pirn)

1. Hõõru kausis või ja suhkur vahule.
2. Sega munad ükshaaval võivahu hulka.
3. Lisa jahud ja küpsetuspulber ning sega tainas ühtlaseks.
4. Sega tainasse Amaretto liköör.
5. Lõpuks sega tainasse ettevaatlikult marjad (ja tükeldatud pirn, kui kasutad).
6. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes tund, kuni kook on pealt kuldselt pruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar