teisipäev, 16. juuli 2019


Peedisalat kitsejuustuga




Hääde naabritega saab ikka retsepte vahetatud ning nii sain muu jutu sees retsepti lihtsaks ja maitsvaks peedisalatiks. Olin turult ostnud esimest korda kollase peedi ja selle ahjus fooliumi sees ära küpsetanud - selleks kulus tund - ning kasutasingi seda. Kollane peet on punasest mahedama maitsega ja näeb välja nagu kunstiteos. Tore värviline salat, mis sobib suvel hästi grill-liha või -vorsti juurde.

Vaja läheb:

7-8 suurt lehtsalati lehte
1 keskmise suurusega peet, keedetud või ahjus küpsetatud
mahedamaitselist pehmemat kitsejuustu
röstitud seedermänni- ja kõrvitsaseemneid

Kaste:

0,5 dl neitsioliiviõli
2 sl heledat palsamiäädikat
1 sl vedelat mett
1 suur küüslauguküüs, pressitult
1 sl hakitud värsket tüümiani
1 sl hakitud värsket punet, soovi korral
näpuotsatäis soola

1. Sega kausis omavahel kastme ained.
2. Lõika peet väikesteks viiludeks ja pane kastmesse marineerima.
3. Vajadusel rösti pannil tilgakese õliga seemned ja jäta jahtuma
4. Rebi salat tükkideks ja aseta taldrikule.
5. Laota peedilõigud salatile ja murenda peale kitsejuust.
6. Puista salatile röstitud seemned ja tõsta lusikaga kaste peale.

NB Lehtsalatile võib lisada ka spinatit või rukolat.

Kollane peet marineerimas.

Kuna esimesest salatist jäi seemneid ja juustu üle,
kordasin salatit paar päeva hiljem punase peediga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar