kolmapäev, 31. juuli 2019


Küpsisepõhjal maasika-toorjuustukook



Kuna kogused sellisele koogile on enamasti antud väga suured, pakun välja väiksema variandi. Koogi tegin 19 cm läbimõõduga koogivormis ja sellest saab 8 korralikku tükki.

Põhi:

100 g küpsiseid (nt Digestive või tavalisi vanilliküpsiseid)
50-60 g võid

Kate:

200 g maitsestamata toorjuustu
200 ml vahukoort
4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 pakk (20 g) kiirelt lahustuvat želatiini + paar sl külma vett
maasikaid

1. Põhja jaoks sulata või ja purusta küpsised. Sega sulavõi purustatud küpsiste hulka. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga, kalla purusegu põhjale ja vajuta ühtlase kihina kinni. Abivahendina silumisel võid kasutata näiteks mõnda sileda põhjaga klaasi. Pane põhi korraks külma tahenema.
2. Pane želatiinipulber koos külma veega väikesesse kaussi või tassi ja jäta paisuma.
3. Vahusta toorjuust mikseriga, siis lisa suhkur ja vanillisuhkur ning väike sorts vahukoort. Hakka aineid väikesel kiirusel vahustama, lisades tasapisi ülejäänud vahukoor. Suurenda vahustamiskiirust ja jätka vahustamist, kuni saad mõnusa elastse vahu.
4. Soojenda paisunud želatiini mikrolaineahjus umbes 20-30 sekundit. Võta välja ja sega sulanud želatiin läbi, et ei oleks tükke. (Pakil oleva juhendi järgi peaks želatiinipulbrile kuuma vee peale valama, kuid nii kipub see ikka tükki jääma.) Nirista želatiin tasapisi vahukoore-toorjuustuvahu hulka seda pidevalt segades.
5. Võta tordipõhi külmast, kalla pool vahust põhjale ja silu ühlaseks. Lao vahule terved või poolikud maasikad ning siis kalla ülejäänud vaht neile peale ja silu pind pealt ühtlaseks. Kaunista tort maasikatega ja pane paariks tunniks külma kõvenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar