kolmapäev, 31. juuli 2019


Oa-tomatisalat


Peenral põõsasubadel juba kaunad valmivad ja kasvuhoonest saab ka tomatit ning nendest valmistan üht oma vaieldamatut lemmiksalatit. Oad on praegu magusad ja hõrgud ning nende keetmine võtab vaid mõne minuti. Kogused võib reguleerida täiesti oma maitse järgi ja annan need umbkaudsed.

Vaja läheb:

1 suur punane sibul + 2 sl tumedat palsamiäädikat
korralik peotäis pikki oakaunu (tavalisi aedube või vahaube)
umbes 15 kirsstomatit
mozzarella't
värsket basiilikut
soola
pipart

Kaste:

2 sl (neitsi)oliiviõli
1 sl heledat palsamiäädikat
1 tl vedelat mett või agaavisiirupit

1. Lõika ubadel varrenupsud ära ja pane kaunad külma veega keema. Maitsesta soolaga. Kui vesi on keema tõusnud, keeda ube umbes 5 minutit. Siis kalla ubadelt keev vesi ära ja loputa need korra külma veega üle.
2. Haki sibul õhukesteks seibideks ja pane kaussi palsamiäädikaga marineerima.
3. Lõika tomatid pooleks ja tükelda oakaunad kolmeks ning sega sibulaga. Maitseta ained sutsukese soola ja pipraga ning sega juurde kastmeained.
4. Lisa hakitud basiilik ja rebitud mozzarella ning sega kõik veelkord kergelt läbi. Ongi valmis!

NB Üldiselt toorsalateid tehes marineerin alati sibula palsamiäädikaga - see mahendab sibula maitset.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar