esmaspäev, 4. märts 2019

Vastlakuklid

sõtkumata tainast



Vastlakukleid olen teinud erinevatest saiatainastest, kuid nüüd otsustasin proovida hoopiski sõtkumata tainast, mis on viimasel ajal üks mu lemmikuid. Kuklid tulevad küll pisut lopergused, kuid mõnusalt pehmed ja svammised. Taina valmistamine on kokkuvõttes väga lihtne ja ka kogus on meeldivalt väike, sest sellest kogusest saab 6 kuklit.
Idee pärit sellest videoõpetusest.

180 g nisujahu
0,5 tl soola
2 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni
100 ml sooja piima
4 g kuivpärmi
1 muna
15 g toasooja võid

200 ml vahukoort (või natuke vähem)
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

1. Taina jaoks sega kõik ained spaatliga kokku umbes 10 minutit (kuni tainas lööb spaatli küljest kenasti lahti). Jäta tainas sooja kohta 1-1,5 tunniks kaussi rätiku alla kerkima.
2. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja voldi jahuga kergelt läbi palliks. Jäta tainas veel 10 minutiks rätiku alla seisma.
3. Nüüd jaga tainas kuueks osaks ja vooli nendest pallikesed. Pane tainapallid (kõrge servaga) küpsetusplaadile ja kata plaat kilega. Kile määri kergelt õliga, et tainas ei jääks kerkimisel selle külge kinni. Lase tainapallidel veel 40 minutit kerkida.
4. Sel ajal kui tainapallid kerkivad, pane ahi 220 kraadi peale sooja.
5. Määri kuklid pealt muna ja 1 sl vee seguga ning küpseta umbes 220 kraadi juures 15 minutit, kuni kuklid muutuvad pealt kuldselt pruuniks.

NB Jäta tainapallidele küpsetusplaadil üsna suured vahed, siis ei paisu need küpsetamisel külgepidi kokku.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar