pühapäev, 10. märts 2019

Küpsisepõhjal õuna-jogurtikook



Kuna mulle õunad väga maitsevad ja ma ei tüdine nendest kunagi, siis kombineerisin kokku küpsisepõhjal koogi õuntega. Kook on mõeldud 19 cm läbimõõduga vormile.

Põhi:
120 g šokolaadiküpsiseid
50-60 g võid, sulatatult

Kate:
300 ml vahukoort
200 g jogurtit (võib olla vedelam)
6 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vanillikaunapastat
1 sl želatiinipulbrit + vett
3 keskmise suurusega õuna, tükeldatult + suhkrut ja kaneeli
võid praadimiseks

1. Sulata pannil umbes supilusikatäis võid ning lisa pannile tükeldatud õunad, suhkur (u 2-3 sl) ja kaneel. Kuumuta õunu vaiksel tulel aeg-ajalt segades, kuni need hakkavad pehmenema. Seejärel jahuta õunad.
2. Purusta köögikombainis või muul moel küpsised ja sega sulatatud võiga. Vajuta purusegu ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhjale ning pane külma.
3. Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde vanillisuhkur ja jogurt. Valmista pakil oleva juhendi järgi ette želatiinilahus ja sega see vahukoorevahu hulka.
4. Võta koogipõhi külmast ja kata see õhukeselt vahukoorevahuga. Selle peale pane õunad ja siis ülejäänud vaht ning silu pealispind ühtlaseks.
5. Lase koogil vähemalt 3 tundi külmas tarduda.

NB Õuntele lisatava suhkru kogus oleneb õunte magususest. Koogi võib kaunistada kohe enne külma panemist šokolaadipuru või hakitud pähklitega või hiljem vahukoore või šokolaadivõõbaga.


Kandsin šokolaadivõõba kohe enne koogi külma panemist peale ja tekkis tore marmorpind. Puistasin lisaks ka hakitud mandleid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar