esmaspäev, 18. märts 2019

Prantsuse pirnikook




Pirn on tore saadus, kuid kuna selle maitse on suht õrn ja viljaliha on vesise konsistentsiga, kipuvad selle head maitseomadused küpsetamisel kaotsi minema. Aga see retsept on mul küll juba korduvkasutuses, sest pirn nii-öelda ei kao kõige muu sisse ära. Osa nisujahust võib soovi korral asendada näiteks täisterajahu või hoopiski kaerajahuga ja kook tuleb ikka mõnus. Originaalretsept.

3 keskmise suurusega pirni
200 g toasooja võid
200 g suhkrut
3 suurt muna
¼ tl vanilliekstrakti või vanillikaunapastat
1 sidruni koor, riivitult
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Lisa võivahule riivitud sidrunikoor ja vanill ning sega ükshaaval juurde munad.
3. Sega juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu.
4. Puhasta ja tükelda pirnid.
5. Määri pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi põhjale. Laota sellele ühtlane kiht pirnitükke ja kata need ülejäänud tainaga. Küpseta 200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni kook muutub pealt kuldselt pruuniks.

NB Kui on endal aias pirnipuu, mille viljad väiksemad, kulub pirne rohkem ja siis tuleb neid panna oma tunde järgi. Ning jällegi - tunne oma ahju, sest tõenäoliselt vajab pöördõhuga ahi väiksemat temperatuuri (180 kraadi).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar