esmaspäev, 18. märts 2019

Lehtkapsas



Pildil olev lehtkapsas on toodud peenralt paar päeva tagasi. No on üks tore taim: andmete järgi talub talvel peenras külma kuni kümme kraadi, kuid tegelikult pole kangemadki külmakraadid temast jagu saanud. Samuti on ta kenasti talvitunud ka kasvuhoones.

Lehtkapsa leht on hamba all üsna vintske ja maitse on tal ka mitte just päris kapsapärane, aga temaga tuleb lihtsalt osata ümber käia. Kõige lihtsam moodus on lehed lihtsalt hästi peenelt ribadeks hakkida ning siis need pisukese soola ja sidrunimahlaga läbi mudida. Niimoodi võib seda mis tahes suppide ja praadide garneeringuks tarvitada ning toorsalatitele lisada.

Lehtkapsa-porgandisalat




2-3 porgandit, riivitult
1-2 sl toiduõli (päevalille-, oliivi- või muud õli)
1 sl mahedamaitselist äädikat (nt valget palsami või vaarikamaitselist äädikat)
1 tl mett või agaavisiirupit

3-4 lehtkapsa lehte: roots eemaldada ja lehed peeneteks ribadeks hakkida, siis törtsu soola ja sidrunimahlaga läbi mudida

Kõik ained omavahel salatiks segada. Lisada võib ka näiteks päevalille- või kõrvitsaseemneid.

Nii kasvab lehtkapsas talvel peenras.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar