esmaspäev, 4. märts 2019

Mandli-musta sõstra kook



Kuna mulle meeldib kookides kasutada hapupiima, siis sai kokku kombineeritud selline retsept.

100 g mandlijahu
100 g nisujahu
1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
200 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vanillikaunapastat
100 g võid, toasooja
2 dl hapupiima
2 suurt muna
160-200 g musti sõstraid (võivad olla ka külmutatud) + 1 sl suhkrut

1. Hõõru toasoe või ja suhkur omavahel korralikult läbi ning sega ükshaaval juurde munad.
2. Sega eraldi kausis omavahel mandli- ja nisujahu ning küpsetuspulber.
2. Lisa võivahule vaheldumisi jahusegu ja hapupiim ning sega tainas ühtlaseks seguks.
3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi ja puista peale mustad sõstrad ning nendele omakorda 1 sl suhkrut.
4. Küpseta u 200 kraadi juures 40 minutit, kuni kook on pealt kuldselt pruun.

NB Kui kook ei taha hästi pruunistuda, tõsta küpsetamise lõpus viieks minutiks kuumust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar