kolmapäev, 25. september 2024

Tomati-suvikõrvitsavorm mozzarella'ga




Lihtne ja maitsev suvine klassika. Sobib nii igasuguse liha kaaslaseks kui ka omaette koos mingi itaaliapärase saiaga, mida on hea vormi vedelikku kasta.
Ainete kogused on taas juhindumiseks ja vormi suurus on 20 x 24 cm.

1 suvikõrvits, ca 400-500 g
kirsstomateid, ca 200 g
250 g mozzarella't
70 g parmesani või muud kõva juustu
soola ja musta pipart maitse järgi
1-2 tl Vahemere või Itaalia maitseainesegu

1. Tükelda suvikõrvits ja poolita kirsstomatid. Riivi jämedalt parmesan.
2. Pane suvikõrvitsatükid ja kirsstomatid vormi, rebi juurde mozzarella ning sega kõik omavahel. Maitsesta soola, pipra ja maitseaineseguga ning puista peale riivitud parmesan.
3. Küpseta umbes 200 juures 30 minutit, kuni juust omandab pruunika jume.




 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar